Web HMI funkció

viewON szoftverrel konfigurálható, egyedi webes HMI felület

A Flexy készülékben saját grafikus HMI felület hozható létre. A webszerveres technológia révén a konfigurált HMI oldalak webböngészővel távolról elérhetőek.

Az elérés a felhőn keresztül történik, biztonságos kapcsolat létrehozása után.

A grafikus képek, illetve az aktív grafikus objektumokhoz hozzárendelt változókat, animációkat az ingyenesen letölthető viewON segédprogrammal lehet konfigurálni.

Az elkészített weboldal lapjain megjeleníthetőek a FLEXY készülék belső adatai, ki-, bemeneteinek állapotai, valamint a LAN-oldalára csatlakoztatott PLC készülékekből lekérdezett adatok is.

A programban kész, testreszabható HMI objektumok állnak rendelkezésre, amelyek paraméterezésével könnyen kialakítható a kívánt technológiai kép.

Az rendszer révén beavatkozások is kezdeményezhetők a távoli gépről.

Az egyes grafikus elemekhez való hozzáférés 3 lépcsőben szabályozható.  Az adott Flexy készülékben felvett belépésre jogosult felhasználókat 3 csoportba sorolhatjuk:

  • Administrator
  • Operator
  • Viewer

A grafikus séma szerkesztése során az egyes elemeknél megadható, hogy mely csoport érheti el az adott grafikus objektumot (nyomógomb, kapcsoló, kijelző, stb.) Az arra nem joogosult csoport nem látja az adott elemet.

A létrehozott egyedi HMI felület távoli elérésére két mód van:

  • eCatcher kliens szoftverrel közvetlen VPN kapcsolat létrehozását követően
  • M2Web webportálon keresztül szoftver telepítése nélkül, böngészőből